Yrkessvenska i vård och omsorg

Yrkessvenska i vård och omsorg - Cattrin Hurtig | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Cattrin Hurtig
DIMENSIONERA
11,64 MB
FILNAMN
Yrkessvenska i vård och omsorg.pdf
ISBN
6966012775533

BESKRIVNING

I bokens tolv kapitel får eleverna en inblick i vårdarbetet både utifrån vårdtagarnas och vårdpersonalens perspektiv. Därefter följer faktatexter om olika aspekter av arbete inom vård och omsorg: vårdetik, psykiatri, omvårdnad, vanliga sjukdomar etc. Till texterna hör läsförståelseuppgifter och ordövningar. Yrkessvenska i vård och omsorg kombinerar yrkeskompetens och svenskkunskaper och passar även för studier på distans.Tydlig kapitelstrukturKapitlen inleds med tydliga och konkreta mål. Därefter följer frågor och nyckelbegrepp som hjälper eleverna att aktivera sina förkunskaper om ämnet. Varje kapitel avslutas med en sammanfattning som knyter an till målen och som med fördel kan användas som repetition.Berättelsen gör kunskapen konkretVarje kapitel består av två texter: en berättande text som berör en aspekt av arbete inom vård och omsorg samt en eller flera faktatexter som på ett teoretiskt sätt ger fakta och teoretisk kunskap till berättelsen. Yrkeskunskaperna från faktatexterna konkretiseras i berättelserna där eleven får möjlighet att träna yrkesspråket i en meningsfull och verklighetsnära kontext.Övningar hjälper till att utveckla språketTill texterna hör läsförståelseuppgifter, ordövningar och enkla skrivuppgifter. Till varje kapitel hör även ett stort antal webbövningar där eleverna får träna ordkunskap och grammatik. De självrättande webbövningarna samt facit till läsförståelsefrågorna gör att boken passar bra för elever som vill studera på distans eller på egen hand.Kostnadsfritt extramaterialYrkessvenska i vård och omsorg fortsätter på webben! Här finns extramaterial som inlästa texter och webbövningar. DigitalbokYrkessvenska i vård och omsorg finns även som digitalbok med webbövningar, inlästa texter och ordlistor.

Läs mer om kursen här (pdf 250 kB). Yrkessvenska i vård och omsorg finns även som digitalbok med webbövningar, inlästa texter och ordlistor. Visa hela texten Passar bra ihop + De som köpt den här boken har ofta också köpt Yrkessvenska i barnomsorgen av Louise Sjöstrand (häftad).

Den är tänkt för elever som har läst svenska som andraspråk och vill studera vidare mer yrkesinriktat. Boken kan användas inom vuxenutbildningens yrkesförberedande kurser.

RELATERADE BÖKOR